Fira INNOVÀTIC 2006

El paper de la tecnologia a la nostra societat ha viscut un ràpida evolució en un curt espai de temps. No fa gaire fèiem esment a les noves tecnologies de la informació i les telecomunicacions (TIC) com a un sector econòmic emergent i com a element de progrés vinculat molt directament a la competitivitat de les empreses. Això permetia donar cobertura a noves necessitats empresarials, generar noves oportunitats de negoci i, fins i tot, diversificar econòmicament territoris que havien basat les seves economies en especialitats industrials que estaven patint un retrocés.

Actualment, tot aquest escenari ha canviat i molt. Ja no parlem de “noves” tecnologies, ja que aquestes i la seva constant evolució formen part implícita de la nostra societat i del nostre entorn. Ara ja parlem de la tecnologia, del coneixement i de la seva transferència com a valors no exclusius de l’àmbit empresarial sinó també de la vida quotidiana de les persones i que incideixen directament en la nostra manera de viure.

D’altra banda, sorgeix el concepte d’innovació com a procés per a la cerca de noves idees que puguin millorar productes o serveis, a través de l’experimentació i amb la tecnologia i el coneixement com a principals recursos.

Ens trobem, doncs, que la tecnologia i la innovació conformen un conjunt idoni tant per a la millora empresarial com per a la qualitat de vida de les persones i INNOVÀTIC, la Fira de la Tecnologia i la Innovació de Mataró, vol ser una plataforma de difusió de com aquesta realitat s’està produint en el nostre entorn més proper, a la nostra ciutat.

Per això INNOVÀTIC neix amb 2 objectius clars:

  • incidir en les oportunitats que ofereix la transferència tecnològica i la innovació, no només en l’àmbit empresarial sinó també, des de la perspectiva més social, en la vida quotidiana de les persones.
  • reforçar l’aposta que està fent Mataró per a posicionar-se com a ciutat de referència en l’àmbit tecnològic i de la innovació.

Uns convido a viure la tecnologia i la innovació a INNOVÀTIC.

Us hi esperem!

Joan Antoni Baron
Alcalde de Mataró

 

 

 
   Agraïm especialment la col·laboració de la Tecnoescola