L’associacionisme: compromís i servei a la ciutat

Durant el mes de juny la ciutat de Mataró programa activitats proposades pel teixit associatiu. Des de 2012, l’Ajuntament de Mataró impulsa aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar a conèixer la tasca d’entitats i associacions que donen un servei a la ciutat de forma desinteressada. Gràcies al seu compromís Mataró progressa d’una forma més humana i dinàmica.

El centre d’interès del Juny associatiu d’enguany serà L’associacionisme: compromís i servei a la ciutat, per promoure i difondre les diferents opcions que tenim els mataronins i mataronines per activar el nostre temps lliure i dedicar-lo a accions de servei a les persones o a la comunitat. Les activitats obertes que es realitzen donen l’oportunitat de fer un tastet participatiu i conèixer la tasca de les entitats impulsores. A la VI Mostra d’Entitats de Mataró trobareu un ampli ventall on podreu conèixer de primera mà les seves activitats.

En un moment social en què preval la comunicació a través de les xarxes, i els canvis socioeconòmics marquen el ritme de les persones, el teixit associatiu es postula com a garant d’una comunicació més directa i humana. El compromís de servei d’un bon grup de ciutadans i ciutadanes fa que siguin possibles una sèrie d’activitats que milloren el benestar i la convivència al nostre municipi. Amb la col•laboració de diverses entitats, hem elaborat un programa d’activitats pel mes de juny, adreçades a diferents públics, per reflexionar sobre el compromís i el servei des de tots els àmbits.

La programació del JUNY ASSOCIATIU inclou l’acte de la 19a Nit de la Solidaritat. L’entitat convidada és Proactiva Open Arms que vol explicar la situació i la resposta en què es troben milers de refugiats a la seva arribada a Europa. També és un moment per donar comptes a la ciutadania dels projectes que les entitats porten a terme a països nomenats del Tercer Món.

Participeu a les activitats i passegeu per la VI Mostra d’Entitats, perquè us podreu sentir orgullosos de les entitats de la ciutat que fan possible que el lema L’associacionisme: compromís i servei a la ciutat sigui una realitat a la ciutat.


JOAQUIM FERNÀNDEZ I OLLER
Regidor delegat de Cultura i Participació