Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anella ciclista

Escoltar

Anella ciclista

- -

PLANOL_Anella.jpg
L’anella ciclista de Mataró vol facilitar i motivar la mobilitat amb bicicleta, incentivant el canvi de mitjà de transport en part dels desplaçaments que la ciutadania realitza ara en vehicle privat. Així, farem trajectes més segurs i disminuirem els nivells de partícules de CO2 presents a l’aire, ja que cada quilòmetre de carril bici construït equival a treure de la circulació 1.589 cotxes.
 
Amb l’anella ciclista, ara en construcció, Mataró amplia l’extensió de carrils bici, passant de 6,5 km a una xarxa de 15 km, amb trams interconnectats entre ells i arribant als llocs i equipaments que generen més mobilitat a la ciutat. També connecta amb el Centre, i amb els municipis veïns d’Argentona i Cabrera de Mar pel Camí del Mig, i amb Sant Andreu de Llavaneres a través del Camí de les Cinc Sènies.
 
Les obres s’emmarquen en el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Mataró, aprovat definitivament al març de 2021, i en el Pacte per a la Mobilitat signat al 2016 per tots els grups municipals que llavors tenien representació a l’Ajuntament.
 
En total, s’habiliten 12 nous trams de carrils bici segregats del trànsit motoritzat. Es preveu que les obres s'executin entre juliol de 2021 i març 2022:
 
T1 Ronda d’Alfons X El Savi - Camí de la Geganta: 1.805 m ACABAT
 
T2 Plaça de Granollers – Plaça de Serra i Xifra: 623 m ACABAT
 
T3 Camí del Mig: 703 m ACABAT
 
T4 Pont de la riera d’Argentona: 201 m ACABAT
 
T5 Jaume Isern – Argentona: 709 m ACABAT
 
T6 Camí del Mig - Miquel Biada: 656 m  ACABAT
 
T7 Enric Prat de la Riba (Floridablanca - Alfons X El Savi): 625 m  ACABAT
 
T8 Porta Laietana – La Rambla: 1.121 m ACABAT
 
T9 Via Sèrgia: 1.095 m ACABAT
 
T10 Camí Ral (Floridablanca - Rda. de Miguel de Cervantes): 362 m ACABAT
 
T11 Ronda de Joan Prim – Ronda de Barceló: 600 m ACABAT
 
T12 Plaça d’Alfred Opisso: 100 m ACABAT
 
 
Les obres suposen la reordenació de la mobilitat d’aquests vials. Per tant, comportaran canvis en la distribució d’usos de la calçada i, en alguns casos, també de l’espai destinat a estacionament.
 
Les obres de l’Anella ciclista tenen un cost previst de 756.198,72 € (IVA inclòs). Es financen en bona part (50 % del cost sense IVA) amb ajuts del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). L’Ajuntament també ha rebut una subvenció de 50.000 € de la Diputació de Barcelona.


Nous aparcaments per a bicicletes

Durant el 2022 l'Ajuntament ha instal·lat 107 forquilles en forma d' "U" invertida per a l'estacionament de bicicletes en 21 ubicacions diferents. L'actuació té com a objectius afavorir aquest mode de transport i aconseguir que la bicicleta no sigui tan sols un mitjà lúdic. La instal·lació ha tingut un cost de 14.986,66 € finançat en part per una subvenció de 5.994,66 € del Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Els nous punts d'estacionament estan situats a:
 
- Plaça d'Espanya
- Ronda d'Alfons X El Savi (diferents ubicacions)
- Camí Ral L'Havana, 11
- Ronda de Rafael Estrany, 1
- Carretera de Mata, 76
- Ronda d'Alfons X El Savi (diferents ubicacions)
- Ronda de Joan Prim, 3
- Ronda de la República amb carrer de Miquel Biada (diferents ubicacions)
- Camí Ral, 693
- Plaça d'Alcalde Serra i Xifra
- Ronda de Leopoldo O'Donnell amb carrer de Pompeu Fabra
- Camí del Mig amb avinguda de Francesc Macià.
 

 


Afectacions al trànsit

 

Cap resultat en la cerca.