Dies mundials

DIA MUNDIAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA

Dissabte 6 d’abril de 2019


La inactivitat física és un dels principals factors de risc de mortalitat a nivell mundial i un dels principals factors de risc de patir malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i diabetis.
Amb el lema “Activa la vida, millora la vida”, es pretén sensibilitzar la població vers la necessitat d’incorporar l’activitat física al nostre dia a dia i seguir les recomanacions adequades per a cada edat, com a estratègies que contribueixen a la millora d’aquesta problemàtica.
 

DIA MUNDIAL PER A LA PREVENCIÓ DEL RISC CARDIOVASCULAR

Dijous 14 de març de 2019


Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les morts causades per les patologies cardiovasculars podrien reduir-se fins a un 80% seguint un estil de vida saludable perquè es reduirien els principals factors de risc: la hipertensió arterial, la diabetis, l’hàbit tabàquic, el colesterol elevat i l’obesitat.
Cal tenir en compte també altres factors vinculats a la societat actual: el consum de drogues, la contaminació ambiental o l’estrès.
No fumar, fer més de 30 minuts d’activitat física moderada al dia, seguir una alimentació saludable i els controls periòdics recomanats són fonamentals per a la prevenció.


 

 

Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC)

Dijous 15 de novembre 2018


Els objectius d’aquesta data és sensibilitzar la població vers aquesta malaltia i millorar la cura dels pacients.
Els principals factors de risc són el consum de tabac, la contaminació atmosfèrica (tant en espais tancats com a l’exterior) i la inhalació de partícules de pols i substàncies químiques en el lloc de treball.
És en aquests espais on s’han de centrar les accions preventives.


 

 

Dia Mundial sense Alcohol

Dijous 15 de novembre 2018


 La sensibilització i la prevenció sobre els riscos del consum d’alcohol és responsabilitat de tota la societat. És cosa de tothom.
Aquest és el lema que la Subdirecció General de Drogues de la Generalitat proposa per a la campanya del 2018, amb l’objectiu de fer èmfasi en la prevenció comunitària per conscienciar els agents de sectors com: comerciants, empresaris o treballadors en espais d’oci nocturn, cossos de seguretat (mossos, policia local), entre d’altres.
Sense oblidar la ciutadania, ja que a nivell individual tenim una incidència i responsabilitat en els riscos associats al consum d’alcohol tant per un mateix com per a tercers.

 

 

Dia Mundial de la Diabetis

Dimecres 14 de novembre 2018


La Federación Internacional de Diabetes (FID) proposa com a tema central d’aquest any “La família i la diabetis”.
Els objectius de la campanya d’enguany són:
- Incrementar la consciència de l’impacte que la diabetis té en la família i en la xarxa de suport dels afectats
- Promoure el paper de la família en la gestió, cura, prevenció i educació de la diabetis