Ajuntament de Mataró2 de desembre de 2022

L’alcalde visita les obres del CareCityLab, futur centre de recerca i innovació en l’àmbit sociosanitari

La visita ha comptat també amb la presència de les regidores de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i d’Espai Públic, Equipaments Municipals i Gent Gran, Elizabet Ruiz. Les obres del CareCityLab estan cofinançades per la Generalitat de Catalunya, mitjançant els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT).

L’alcalde de Mataró, David Bote, la regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo, i la regidora d’Espai Públic, Equipaments Municipals i Gent Gran, Elizabet Ruiz, han visitat les obres del futur centre de recerca i innovació en l’àmbi sociosaniari de Mataró, el CareCityLab.

Durant la visita s’ha fet un recorregut per les instal·lacions i s’han explicat les intervencions que s’estan portant a terme en els diferents espais per adequar-los a les necessitats de les entitats sòcies del projecte PECT. El CareCityLab acollirà les actuacions del TecnoCampus, el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació Maresme i l’Ajuntament de Mataró.

Les obres, adjudicades a l’empresa Voracys SL, consisteixen en la reforma del local que ocupa els espais de les plantes baixa, primera i segona de l’edifici del Passeig de la Marina, núm. 142, amb un total de 1.298 m² i es basen en adequar els diferents espais que configuraran el nou centre de recerca.

L’accés principal al CareCityLab es farà a través del porxo existent de la planta baixa, on se siturarà l’espai de benvinguda i un nou nucli vertical que comunicarà les tres plantes. També, en aquesta planta se situarà l’espai de leure format per una gran sala diàfana i una sala multi sensorial. A la planta primera, es distribuiran la majoria dels espais d’ús compartit amb diferents formats segons l’activitat a desenvolupar: espais de gran format, espais de consulta individual o box de treball totalment equipats i un espai de formació/aula-taller equipat amb una cuina completa que funcionarà com a office-menjador. A la planta segona, s’han previst espais i sales de mig format, destinades a un ús compartit d’estudi, formació i reunió. En aquesta segona planta es disposen els espais de simulació de consulta clínica, habitació i habitatge.

Les obres inclouen actuacions de millora d’eficiència energètica, mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques per abastir d’energia elèctrica l’equipament, la incorporació d’un dipòsit de reaprofitament de l’aigua de pluja per abastir els inodors, proteccions solars per minimitzar la incidència de la radiació solar i conseqüentment l’estalvi energètic en climatització.

Les obres, amb un pressupost d’adjudicació d’1.763.591,68 €, estan previstes que finalitzin el novembre del 2023. El contracte, inclòs en el projecte Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores, està cofinançat per la Generalitat de Catalunya en el marc del Projecte d’Especialització i Comptetitivitat Territorial (PECT).

El CareCityLab vol esdevenir centre de referència al territori per a la recerca i innovació en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, com la gent gran, gent amb dependència, cronicitat o persones amb discapacitat. En ell s’hi duran a terme accions de sensibilització i transferència de coneixement en l’àmbit de l’envelliment actiu i l’atenció a les persones amb situació de fragilitat.

Notícia vídeo minut  15:24. Alacarta.cat – Mataró al dia 01/12/2022