El Consorci Sanitari del Maresme explica als cuiners de les residències del Maresme com cuinar per pacients amb disfàgia seguint la triple adaptació de la dieta Mediterrània
Amb l’organització de tallers de cuina i la publicació de videoreceptes es pretén ensenyar, de manera visual i entenedora, com adequar la dieta per a pacients amb disfàgia, adaptant-ne la textura, la viscositat, el contingut calòric, el proteic i l’organolèptic
25 de novembre de 2022
En el marc de l’operació “Diagnòstic i tractament innovador de la fragilitat i la disfàgia orofaríngia: per un envelliment saludable i autònom” del PECT de “Mataró- Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”, el Consorci Sanitari del Maresme i la Fundació FUREGA busquen desenvolupar solucions i tractaments innovadors entorn el trastorn de la disfàgia.
És en aquest context en el qual ha publicat deu videoreceptes dirigides a totes les persones encarregades de preparar el menjar per a pacients amb disfàgia en les quals s’expliquen les claus per adaptar la dieta seguint la triple adaptació de la dieta Mediterrània. La triple adaptació es basa en adaptar la textura, la viscositat, el contingut calòric i proteic i l’organolèptic) per als ciutadans amb disfàgia, mitjançant l’alimentació tradicional (mercats i comerç tradicional) i la indústria alimentària. Alhora, organitza tallers de cuina “Cuina per a pacients amb disfàgia” per millorar els coneixements sobre alimentació i explicar les dietes de textura modificada.
El pròxim 12 de desembre serà el dia Mundial de la Disfàgia, a la web de FUREGA es pot trobar informació sobre aquesta malaltia i el seu tractament nutricional.